Lars Rambes hemsida
knapp1STARTknappLARSknappBÖCKERknappINTERVJUERknappMEDIAknappPRESSknappKONTAKTknapp NederlandsItalianoDeutchEnglish
 

Lars


Med 10 ord:

Engagerad, kreativ, disträ, energisk, tidsoptimist, positivist, entreprenör, lojal, social & fantasifull


Favoritmat:

Spagetti Carbonara!


Lyssnar på:

Coldplay, Kent, U2 & Bo Kaspers Orkester


Bra filmer:

Den engelske patienten, Gladiator & Fight Club

 

 


Lars Rambe

Lars Rambe, född 1968, är advokat och författare. Han har tidigare arbetat som affärsjurist inom läkemedelsbranschen och etablerade 1999 sin egen juristfirma. Lusten att skriva har han haft länge, och efter att familjen 2005 flyttade till Strängnäs påbörjade han arbetet med sin första bok, ”Spåren på bryggan”. Inspirationen till bokens bakgrundshistoria och miljö kom till stor del från den nya hemstaden, men som egenföretagare och tvåbarnsfar är de lediga stunderna få. Lars skrev därför i huvudsak på nätterna medan övriga familjen sov. I ”Spåren på bryggan” får ett olöst mordfall från 60-talet en oväntad fortsättning efter att journalisten Fredrik Gransjö tagit upp det i en artikelserie. Boken har översatts till tyska och italienska och nått topplistorna både i Sverige och Italien. Boken är också såld till Holland.

Uppmuntrad av framgångarna med den första boken har skrivandet fått ta allt större del av Lars liv och numera skriver han mest på dagtid. I den andra boken, ”Skuggans spel”, förflyttas handlingen till Mariefred, men stor del av persongalleriet har följt med från första boken. Här kretsar historien kring flera personer vars öden vävs ihop av deras hämndbegär och revanschlusta och orsakar att våldet briserar mitt i den sörmländska idyllen.

För Lars är mötet med läsarna viktigt och med bland annat författarkvällar, Twitter och Facebook ser han till att komma i kontakt med sina läsare. Vid sidan av skrivandet tycker Lars om att resa, träna och njuta av god mat och dryck. Familjen bodde nyligen ett par år i Kenya där Lars fru arbetade med utvecklingsfrågor. De är dock tillbaka i Sverige och nu delar Lars sin tid mellan att vara författare, arbeta som advokat samt förstås, att vara pappa.

Twitter


 

Facebook


 

Blogg


Även om Lars gärna twittrar och är närvarande på Facebook så finns ibland behov för lite längre betraktelser. Dessa hittar du på:

 
 

Copyright ©2010 Lars Rambe. All rights reserved.

Dela |