Smink är ett bra sätt att uttrycka dig själv, förbättra din naturliga skönhet och känna dig självsäker. I den här artikeln kommer vi att utforska smink för olika ansiktsformer och ge dig tips och tricks för att uppnå den mest smickrande looken.

Runt ansikte

Konturering: Applicera en matt bronzer eller en ljus skugga längs sidorna av ditt ansikte för att skapa skugga och definition. Koncentrera dig på området strax under kindbenen och längs käklinjen.
Highlighter: Applicera highlighter på toppen av dina kindben, näsryggen och mitten av pannan för att lägga till dimension och glöd.
Ögonmakeup: Försök att skapa en mer definierad ögonform genom att använda mörkare ögonskuggor i globlinjen och längs ögonlockets yttre hörn.

Ovalt ansikte

Blush: Applicera rouge på kindernas äpplen och svep färgen lätt upp mot tinningarna för att ge ansiktet lite extra färg.
Ögonmakeup: Du kan experimentera med olika ögonmakeupstilar. Allt från dramatiska kattögon till mjuka rökiga ögon kommer att se bra ut på dig.
Läppstift: En oval ansiktsform kan dra bort nästan vilken läppfärg som helst. Var modig och prova olika nyanser för att hitta din favorit.

Fyrkantigt ansikte

Konturering: Använd en varm bronzer för att mjuka upp käklinjen och lätt definiera pannan. Undvik att göra det för mörkt eller skarpt, eftersom det kan accentuera fyrkantigheten.
Blush: Applicera rouge på äpplena på dina kinder och svepa lätt färgen uppåt för att ge ditt ansikte en rundare form.
Ögonmakeup: Skapa en mjukare ögonform genom att blanda ögonskuggor väl och undvika skarpa linjer.

Melanotan och hälsa

Även om detta inte är huvudämnet i artikeln är det viktigt att nämna att användningen av melanotan från melanotanbutiken som ett sätt att uppnå en solbränd hud bör undvikas. Melanotan är inte godkänd som en kosmetisk produkt eller solskyddsmedel, och det kan ha allvarliga hälsorisker, inklusive hudproblem, hormonstörningar och mer.