Lars Rambes hemsida
knapp1STARTknappLARSknappBÖCKERknappINTERVJUERknappMEDIAknappPRESSknappKONTAKTknapp NederlandsItalianoDeutchEnglish
 

Böcker


 1. Kvinnorna i sjön
  Kvinnorna i sjön

Strängnäsdeckaren:

 1. Skuggans spel
  Skuggans spel

 2. Spåren på bryggan
  Spåren på bryggan

Övriga böcker:

 1. Lyckas med bokutgivning
  Lyckas med bokutgivning

 

 

Spåren på bryggan


Spåren på bryggan

Spåren på bryggan är den första delen i Strängnäsdeckarserien och utspelar sig på två tidsplan där en mordgåta från 60-talet kommer upp till ytan i nutid. Det handlar om lokalreportern Fredrik Gransjö som via en artikel väcker ett olöst brott från 1965 till liv. Läsaren kastas genast in i berättelsen om hur en mentalpatient rymmer från Sundby sjukhus under dramatiska omständigheter. Scenen som målas upp nästkommande morgon lämnar en isklump i magen:

Snöstormen hade precis blåst över och nu stod en stor samling människor och tittade bestörta ut över fjärden. I ett område med knagglig, blåsvart is syntes en nästan överfrusen vak. Där stack överkropparna på två människor upp. Sannolikt var det en kvinna och en man, tryckta tätt mot varandra, nästan omslingrade. De såg ut att vara fastfrusna i isen.
Den före detta kriminalreportern som valt Strängnäs framför huvudstaden inser knappast vad han har bidragit till att sätta igång. Den brutala avrättningen av en okänd man i en av Strängnäs parker leder till ett bryskt uppvaknande. Maria Carlson och hennes kollegor vid Strängnäspolisen ställs inför en svårhanterlig situation vars snabba och våldsamma utveckling lämnar ansvaret helt i deras händer. Vad är det som händer och varför? I botten finns flera mäns kärlek till samma kvinna och dess följder.


Spåren på bryggan finns i tysk översättning och släpptes på den italienska marknaden i mitten av juli 2010 under namnet "Incubo bianco". En månad senare låg den etta på La Repubblicas (en av Italiens största dagstidningar) topplista.

 

Recensioner


 

Köp boken


 

Strängnäsdeckaren


 

 

 

 


 

 
 

Copyright ©2010 Lars Rambe. All rights reserved.

Dela |